Log in   You don't have an account? Register!
Submit post
turn off advertisements

Kategorie

Netykieta
Bykom Stop!

Fotografia

Ewa?
Ewa?
30 grudnia 2007, 19:34
Jestem bardzo początkującym kimś:) bo nawet fotografem się nazwać nie mogę, nie wypada:) Więc czy mże ktoś polecić mi jakąś książke, artykuły itp na temat fotografii cyfrowej?
puszi
puszi
6 lutego 2008, 15:29
w internecie tego pełno :) w googlach wpisz nie wiem abc fotografii albo coś w tym stylu na bak odnajdziesz odpowiedź na nurtujące Cię pytanie w tej jakże fascynującej dziedzinie sztuki :)
tynka393
tynka393
11 marca 2008, 21:54
Łatwo można też ściągnąć jakiś ebook o fotografii cyfrowej.
Freya
Freya
24 marca 2008, 20:52
polecam książki z NationalGeografic. sa drogie, ale mają interesujących treści ;) hehe kupować nie trzeba, można w Empiku spądzić pare, parenaście godzin i masz przeczytane ;) ale wiadomo, fajnie mieć swoje :) Pozdrawiam :)
Mambowa
Mambowa
9 lipca 2008, 11:13
ja też dopiero zaczynam ;)i skorzystam z podanych rad ;) pozdrawiam ;))
Marsyn
Marsyn
20 lipca 2008, 13:30
przy aparatach cyfrowych dobrym podejściem jest dbałość o każdą klatkę - jakbyśmy mieli ich już tylko kilka do zrobienia. Inaczej będziemy mieć kupę zdjęć, z przewagą kupy;) studiowanie zdjęć innych i klasyków malarstwa też pomaga:)
Milusia
Milusia
24 września 2008, 11:48
Ja też poczatkuje. Wstawiam zdjęcia i wciąż status ktoś robi odrzucony. :(
wikula
27 listopada 2008, 16:05
ja tam mam cyfrowke zwykła i jakos leci ;p
kulkinamole
kulkinamole
9 kwietnia 2010, 10:28
A ja polecam, jeśli to nadal aktualne, internetowy poradnik Nikona:
www.szerokikadr.pl/poradnik/
Bardzo dużo bardzo pomocnych wskazówek i w ciekawiej formie :)
BarbaraCygan
BarbaraCygan
14 kwietnia 2010, 8:19
polecam metodę prób i błędów. a teoretykę na temat przesłon i czasów w fotografice - to wszystko jest w necie. spróbuj też skumać się z jakimś innym fotografującym. to są o wiele ciekawsze sposoby przyswajania wiedzy o fotografii, po kij siedzieć przy książce jak można ciekawiej, interaktywniej.
oli
19 kwietnia 2010, 22:38
W całej rozciągłości popieram Barbarę. Znam wielu takich, którzy naczytali się tych wszystkich poradników, a później robili cudownie poprawne zdjęcia. I nic poza tym. Widnokrąg 1/3, złota godzina, trójpodział i inne takie. Najbardziej liczy się pomysł, własna inwencja i kombinowanie. Właśnie wtedy wychodzą prawdziwe cudeńka.
Ja jeszcze tego nie opanowałam, ale staram się.
Co do sprzętu - nie nastawiałabym się na żadną markę. Nie ma idealnego systemu, a ''małpki'' mają swoje zalety. Tylko trzeba umieć je dostrzec. :)
BarbaraCygan
BarbaraCygan
25 kwietnia 2010, 16:07
Za Oli ;)
Plus - wybór aparatu - niech będzie przypadkowy, a jako że w życiu nie ma przypadków, to zawsze wybierzesz dobrze. W sumie z aparatem jak ze zwierzakiem, przyswajasz go sobie, uczysz się, obserwujesz. Nawet jeżeli kupisz jakiś niekoniecznie mega wyczesany, to nic nie szkodzi. Pamiętać trzeba, że to człowiek stoi za aparatem a nie aparat przed człowiekiem.
Ach i pamiętaj o cierpliwości i o poszukiwaniu konstruktywnych opiniotwórczych ludzi. Są różni ludzie, ale znajdziesz na pewno dla siebie jakiegoś mentora, który pomorze Ci dostrzegać. Później już sama zaczniesz zauważać wszystko to, jak się winno. Amen
G.
G.
25 kwietnia 2010, 17:20
jeśli ma się chęci i jakikolwiek zmysł estetyczny, to dobre zdjęcie zrobi się każdym aparatem.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać na forum<
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się

add to set